Verschil 100% en 96,6% bio-ethanol

Bio-ethanol wordt steeds populairder als brandstof voor decoratieve haarden vanwege de duurzaamheid en het gemak. Bij het kiezen van bio-ethanol voor je haard, kom je mogelijk varianten tegen met verschillende percentages, zoals 96% en 100% zuiverheid. In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen 96% en 100% bio-ethanol en hoe dit van invloed kan zijn op je haardervaring.

Bio-ethanol Zuiverheid: Wat Betekent Het?

 

Bio-ethanol 96%


Bio-ethanol met een zuiverheid van 96% betekent dat 96% van de samenstelling ethanol is, terwijl de resterende 4% bestaat uit water en eventuele additieven. Deze additieven kunnen zijn toegevoegd om de verbrandingsefficiëntie te verbeteren of om geuren toe te voegen aan de vlammen. De aanwezigheid van water kan van invloed zijn op de intensiteit van de vlammen en de warmteafgifte.

 

Bio-ethanol 100%


100% bio-ethanol is zuiverder dan de 96% variant. Het bestaat volledig uit ethanol zonder toegevoegd water of andere stoffen. Dit kan resulteren in een schonere verbranding met heldere vlammen en minimale geur. De warmteafgifte en vlamintensiteit zijn vaak hoger bij 100% bio-ethanol, omdat er geen water aanwezig is dat de verbranding kan beïnvloeden.

Invloed op Haardprestaties

 

Brandstofverbruik


Omdat 100% bio-ethanol geen water bevat dat verdampt tijdens het verbrandingsproces, kan het brandstofverbruik hoger zijn in vergelijking met 96% bio-ethanol. Dit betekent dat je mogelijk wat meer brandstof nodig hebt om dezelfde brandduur te bereiken.

 

Vlamintensiteit en Warmteafgifte


Bio-ethanol met een hogere zuiverheid, zoals 100%, heeft vaak een intensere vlam en geeft meer warmte af. Dit kan zorgen voor een indrukwekkendere visuele impact.

Welke te Kiezen: 96% of 100%?

 

Esthetiek en Geur


Als je voornamelijk geeft om de visuele aantrekkingskracht van de vlammen en minimalisatie van geur, kan 100% bio-ethanol een betere keuze zijn vanwege de schonere verbranding.

 

Kosten en Verbruik


96% bio-ethanol is vaak iets goedkoper dan de 100% variant. Als je de kosten wilt drukken en bereid bent om wat concessies te doen aan vlamintensiteit en geur, kan 96% bio-ethanol geschikt zijn.

Conclusie

Het verschil tussen 96% en 100% bio-ethanol ligt voornamelijk in zuiverheid en de invloed ervan op vlamintensiteit, warmteafgifte en geur. Beide opties hebben hun eigen voordelen, afhankelijk van je prioriteiten en voorkeuren.


Veelgestelde Vragen

1. Is 100% bio-ethanol veiliger dan 96% bio-ethanol?


Beide varianten zijn over het algemeen veilig voor gebruik, zolang je de instructies volgt en voorzichtig bent met open vuur.

2. Kan ik 96% en 100% bio-ethanol mengen?


Het wordt niet aanbevolen om verschillende zuiverheden te mengen, omdat dit de verbrandingseigenschappen kan beïnvloeden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.